Top 5 Geheime romantische bestemmingen in Europa

Reizen is altijd het avontuur waard, of je nu alleen bent, met vrienden, je familie of je geliefde. Die laatste optie is misschien nog beter nu Valentijnsdag eraan komt. Als je iets te vieren hebt of niet; het trakteren van je geliefde op een gedeeld avontuur in het buitenland is de beste manier om samen te genieten van je welverdiende romantische vakantie.

Om je te helpen kiezen wat te doen deze Valentijn, heb ik een top 5 opgesteld van de meest geheime romantische bestemmingen in Europa – leuke en nieuwe alternatieven voor de bekende romantische steden Parijs of Venetië. Deze blog is beschikbaar in drie talen: Engels, Nederlands en Frans.

5. Sevilla, Spanje

Sevilla, de geboorteplaats van flamenco, heeft met zijn charmante stadscentrum, de gastvrije bevolking en de heerlijke Spaanse keuken al heel wat harten veroverd. Maar vaak bezoekt men deze stad tijdens de lente of zomer. Wist je dat Sevilla ook enorm romantisch kan zijn en een perfecte keuze voor jouw Valentijn dit jaar?

Maak een gezellige avondwandeling door het plein Plaza de Espana, met op de achtergrond sprankelende stadslichten en geniet daarna van zelfgemaakte paella of Spaanse tapas in één van de lokale restaurantjes van deze zuiderse stad.

Leer Sevilla beter kennen met mijn reisartikel over de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad. Je kan ook mijn reisgids als hulpmiddel gebruiken om je volgende romantische uitje naar Sevilla te plannen. Hierin vind je de beste aanbevelingen voor de lokale keuken, accommodatie en attracties.

4. Bruges, Belgium

Er zijn veel romantische plekjes in België, maar het UNESCO Werelderfgoed benoemde Brugge steekt er met kop en schouders bovenuit. De combinatie van het middeleeuwse centrum, de geplaveide pleinen en de interessante lokale geschiedenis maakt van Brugge de meest romantische Belgische stad. Vier je Valentijn in één van de 50 kastelen in Brugge of verblijf in één van de heel speciale Airbnb’s of hotels. Maak een leuke stadswandeling langs de zwanen, stop voor leuke foto’s bij de vele bruggen en kanalen, en vergeet niet om bij een lokale café het beste bier ter wereld te proeven, vergezeld van een waardig dessert – Belgische chocolade natuurlijk!

Om meer te weten te komen over Brugge, kun je kijken naar wat Brugge te bieden heeft als een van de veiligste steden om naar te reizen.

3. Crikvenica, Croatia

Kroatië is een opkomende toeristische bestemming die de laatste jaren meer erkenning heeft gekregen van vele toeristen wereldwijd. Ook in België en Nederland vertrekken we volop naar Kroatië, vooral tijdens de zomer dan.

Een minder bekende bestemming van deze parel aan de Middellandse Zee is een waardige kandidaat voor jouw Valentijn dit jaar. Met zijn lagune-blauwe wateren, een prachtig landschap van berglandschappen en heerlijke lokale gerechten is het kleine stadje Crikvenica, gelegen aan de oostkust van Kroatië, een leuk alternatief om je Valentijn te vieren in 2020. Verras je partner met een leuke boottocht vanuit de haven van Crikvenica en breng je avond door aan één van de beachbars met een adembenemend uitzicht over de riviera met zonsondergang. Mooi meegenomen: in Crikvenica is de cuisine mediterraans en best low cost, rekening houdend met de lokale munteenheid (kuna).

Heb je zin gekregen om Kroatië te ontdekken in 2020? Lees dan mijn reisblog over Kroatië, met Crikvenica als centrale bestemming.

2. Valletta, Malta

Er zijn goede redenen waarom Valletta, de hoofdstad van Malta, is benoemd tot de culturele hoofdstad van Europa in 2018 en UNESCO werelderfgoed. De sporen die vele kolonisten en immigranten hebben achtergelaten sinds 5900 voor Christus hebben bijgedragen tot het ontstaan van de culturele hotspot die we de dag van vandaag kennen als Malta.

Wat Valletta jouw perfecte Valentijns bestemming maakt voor dit jaar is de combinatie tussen de Maltese barok stijl doorheen de stad en de heerlijke, moderne restaurants met uitzicht op de oceaan en de haven. Het design van de stad is een ongekende mix tussen oude Romeinse architectuur en Britse invloeden, met als kers op de taart een vleugje Arabische indrukken (die je ook terugvindt in o.a. steden namen). De vriendelijke inwoners verwelkomen je graag in het Engels, Italiaans of Malti.

Ga gerust eens door mijn reisblog over Malta voor meer informatie over deze opkomende Europese bestemming.

1. Guimaraes, Portugal

Helemaal bovenaan de lijst van Europa’s meest romantische, geheime bestemmingen staant Guimaraes. Deze iconische Portugese stad heeft zijn middeleeuwse architectuur en gebouwen zo goed bewaard dat het hen een UNESCO Werelderfgoed titel heeft opgeleverd. De verrijkte geschiedenis van Guimaraes gaat terug tot de stichting als eerste hoofdstad van Portugal en een bezoekje aan deze stad voelt als een reis door de tijd: terug naar de 10e eeuw. Blaas je 2020 wat avontuur in en maak een baanbrekende reis naar de eerste hoofdstad van Portugal met je partner.

Leuk weetje: wat Guimaraes nog extra romantisch maakt, is dat de kerstlichten het hele jaar door het gezellige gotische stadscentrum verlichten. Ja, dat betekent heel het jaar door gezelligheid geblazen!

Bekijk hier mijn reisgids naar Guimarães, een mooi alternatief voor een rustig weekendje weg naar de meest romantische stad van Portugal.