Gebruik je tijd wijs én reis goedkoop: 5 geteste manieren

Reizen? Graag! Maar ik heb het geld niet … Ga je ergens heen de komende vakantie? Klinkt geweldig, maar ik heb geen tijd …

Helaas verliezen we vaak de motivatie om op reis te gaan omdat het zo’n groot probleem lijkt, er een enorm monster voor ons te liggen. We denken alleen met het vliegtuig te kunnen reizen en in een all-in hotel te verblijven. Er zijn ook andere alternatieven. Korte reizen zorgen ervoor dat je het beste haalt uit een bestemming, terwijl je je tijd maximaliseert en niet te diep in je portemonnee graaft . Of je nu worstelt met tijd maken om te reizen of om te reizen met een budget, dit artikel helpt je om goedkoop te reizen en alels uti je tijd te halen.

Spring op een nachtbus

In Europa is het vrij eenvoudig en goedkoop om rond te reizen. Verminder je ecologische voetafdruk en geniet van minder strengere bagageregels door een bus of touringcar zoals Flixbus , Busbud of Rede Expressos te kiezen voor je volgende reis. Ook is er bijna altijd gratis wifi, stekkers, airco en een toilet beschikbaar.

Een reis met een nachtbus is het gemakkelijkst, omdat je de hele nacht slaapt en ‘s ochtends op je bestemming aankomt. Ik nam een ​​bus van Lissabon naar Porto (en bespaarde meer dan €100), van Lissabon naar het Noorden en Zuiden van Portugal voor €9 enkele reis en ik ging zelfs twee keer van Lissabon naar Malaga voor een prijs van €60 retour in het hoogseizoen (augustus). Bussen zijn goedkoop en gemakkelijk, geef ze een kans!

Kies voor een groene treinrit

Treinen zijn geweldige, milieuvriendelijke opties voor lange afstanden. Treinen bieden vaak maaltijden en gratis wifi aan én het is een snelle en betrouwbare manier van reizen. Vanuit Lissabon rijdt er een nachttrein naar Madrid, vanuit Brussel kunt u gemakkelijk naar Amsterdam, Parijs of Londen gaan, enzovoort. Omio biedt je de beste opties voor bussen, treinen of vliegtuigen aan.

Als je echt weinig tijd en budget hebt, kies dan voor een reis in eigen land. Geloof me, je zou verrast zijn waar een treinreis je zou kunnen brengen! Vaak richten we ons te veel op grote bestemmingen of grote steden. Onthoud hoe uniek en mooi onbekende bestemmingen kunnen zijn.

Vergeet het vliegtuig niet, maar step up your game!

Vliegtickets kunnen duur zijn, maar ze kunnen ook belachelijk goedkoop zijn. Je moet weten wanneer je naar ze moet zoeken en hoe je ernaar moet zoeken. Vorig jaar ging ik naar Sevilla voor € 9,99 en twee jaar geleden ging ik van Barcelona naar Mallorca voor slechts € 5,99 enkele reis, dus totaal van € 11,98 voor retourtickets. Er zijn soms ongelooflijke deals, je moet er gewoon op de juiste manier naar zoeken.

Begin met het zoeken naar vliegtickets in de incognitomodus (privémodus) op je telefoon of laptop. Zoek ook vluchten op rustige uren : zoek ze niet op een vrijdagavond, maar start je zoektocht op een dinsdag of woensdag, of tijdens onpopulaire uren zoals in de vroege uurtjes.

Het plannen van een reis per vliegtuig hangt allemaal af van wat je al weet. Om de beste opties te verkennen, heb je de beste zoekmachines nodig.

 • Als je de datum en bestemming niet weet
  • Skyscanner geeft de goedkoopste vluchten weer voor alle datums per bestemming vanaf de luchthaven van je keuze
  • Google Flights heeft een hulpmiddel om vluchten op te zoeken voor een weekend, een week of twee weken. Scroll onder de zoekbalk naar beneden en klik op de wereldkaart. Beweeg je muis naar waar in de wereld je wilt gaan en zoom in om meer opties te verkennen!
 • Als je je beschikbare datums weet, maar je weet het niet waar naartoe
  • Fly Me Anywhere : voer je locatie en de datums in en deze website zal je de goedkoopste vluchten naar elke plaats geven
  • Google Flights : voer de data of de lengte van je reis in samen met je vertrekpunt, druk op zoeken en verken je opties. Handig hulpmiddel: je kunt de optie handbagage toevoegen zodat je de extra kosten ook kan zien.
  • Skyscanner : voer je locatie en gewenste reisgegevens in en Skyscanner geeft je de goedkoopste opties.
 • Als je de bestemming kent, maar je weet de datum niet
  • Google Flights : klik op de wereldkaart en zoek de goedkoopste vlucht naar een bepaalde bestemming in de komende 6 maanden. Je kunt de lengte van de reis aanpassen en beslissen in welke maand je wilt gaan (maar dat is niet nodig). Een andere optie is om naar de zoekbalk te gaan, een dagperiode op een willekeurige datum te kiezen en dan verder te scrollen om de prijzen van de andere maanden te bekijken.

Er zijn zoveel websites die je geweldige deals bieden, maar het is eenvoudiger en minder tijdrovend als je de grootste zoekmachines gebruikt die je naar de beste deals leiden.

Kies je accommodatie verstandig

Vakantietijd = jezelf trakteren. Ik ben het er 100% mee eens. Maar het betekent niet noodzakelijk dat je een chique hotelkamer of all-in resort moet boeken. Waarom boek je geen Airbnb kamer of appartement, of nog beter, een hostel. Dit is een geweldige manier om te nieuwe mensen te leren kennen, je budget laag te houden en nieuwe ervaringen op te doen.

Als je wel echt in een hotel wilt verblijven, kun je de beste prijzen rechtstreeks op hun websites vinden. Ja, ik heb het gezegd. Booking.com of Expedia kunnen enkel betere deals hebben als ze vooraf een hotelkamer “kopen” tegen een lager tarief of wanneer ze exclusieve ledenkortingen aanbieden. Maar in de meeste gevallen biedt het hotel de beste prijs, ook voor hun leden, en zelfs enkele extra’s zoals romantische arrangementen enzovoort.

Toen ik met de bus naar Porto ging, verbleef ik in het mooiste hostel – een galerij – waar ik een comfortabel bed had met alles wat ik nodig had: stopcontacten, licht, een kluisje om mijn spullen veilig te houden, een moderne en grote badkamer en ontbijt inbegrepen voor niet eens € 20 per nacht.

Zelfs tijdens mijn reizen naar Kaapstad en Buenos Aires verbleef ik in hostels. Het heeft me zoveel geld bespaard en me de kans gegeven om zo veel interessante mensen van over de hele wereld leren kennen.

Seas The Day!

Reizen per ferry of boot is een geweldige manier om je volgende avontuur te beginnen. In Argentinië nam ik een veerboot vanaf Buenos Aires naar Colonia, Uruguay . Het was niet alleen beter voor het milieu, het was ook een leuke ervaring en redelijk gemakkelijk en snel.

Mijn familie nam mij altijd mee op een roadtrip naar Italië en van Italië namen we de boot naar Griekenland. Enkel de bootreis op zich was een klein avontuur. En het was snel en gemakkelijk te doen, we konden zelfs onze auto meenemen en we hadden onze eigen cabine. Als je van je hele reis een avontuur wilt maken en je houdt van op zee te zijn, kies dan voor een boottocht!

Het is ook overal mogelijk. In Malta kun je makkelijk veerboot nemen naar de dichtstbijzijnde eilanden. Hetzelfde geldt voor Corfu, Venetië, Kroatië en nog veel meer bestemmingen. Vaak kosten deze veerboten slechts een paar euro. Denk er eens over na: waar zou je heen gaan als je de dichtstbijzijnde veerboot of boot zou nemen?

Waar je ook woont, er zijn altijd alternatieve en goedkope manieren om rond te reizen. Als je een weekend vrij hebt en je voelt die wanderlust opkomen, kijk dan wat je beste opties zijn en ga ervoor.